meditatie & filosofie


 

Wanneer je je graag meer wilt verdiepen in wat yoga is.

Wat yoga voor je kan betekenen als je het gaat integreren in je leven.

 

Yoga maakt het mogelijk een gevoel van heelheid in het leven te ervaren. Waarbij je het gevoel hebt, dat de eindeloze spanningen en worstelingen in het leven er wel zijn, maar je niet meer zo in beslag nemen.

Door yoga kun je een nieuw soort vrijheid vinden, waarvan je misschien niet eens wist dat ze bestond. Vrijheid in de zin van balans ondanks de dualiteiten van het leven. Het betekent gelijkmoedigheid en harmonie ervaren, door contact te maken met je innerlijke vrede.

 

Yoga “grond’ je. Het maakt je fysiek, emotioneel en mentaal stabiel, net als een lotusbloem met haar wortels diep in de aarde. Het pad van Yoga is een binnenwaartse reis waarbij je jeZelf beter leert kennen. Je leert onderscheid te maken tussen wat bij je past en wat niet. Wat beZielt jou?

 

Elke les heeft zijn eigen thema, waarin alle aspecten van yoga voorbij komen, zoals Asana’s (houdingen), Pranayama (adembeoefening), Dharana (concentratie), Dhyana (meditatie) en de bijbehorende theorie.

Hierdoor is het mogelijk om deze lessen structureel elke week te volgen, maar is er ook instroom mogelijk op elk moment en is de les ook als proefles of inhaalles te volgen.

 

De lessen worden wekelijks gegeven op maandagavond, van 19.30 tot 21.00 uur door Laura van Ek.

Je kan inschrijven op deze lessen met je abonnement en je strippenkaart.

Deze les valt onder de 'gewone' reguliere lessen.