verdiepende info Yin Yoga

YIN IS ZIJN IN HET MOMENT, WAARIN ALLES MAG ZIJN ZOALS HET IS EN DAN

KAN HET STIL WORDEN . . .

 

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat meridianen bestaan. En dat ze zich bevinden in het bindweefsel en informatie dragers zijn.

Ze zorgen voor informatie overdracht tussen het lichaam en de energiecentra van het lichaam de chakra's. Daarmee zijn ze tevens de verbinding tussen lichaam en geest.

 

 Het rekken van het bindweefsel zorgt ervoor dat je op een positieve manier werkt aan je (subtiele) lichaam en daarmee aan het verhogen van je weerstand en trillingsniveau. Hierdoor kan Yin Yoga je helpen bij herstel van fysieke of mentale problemen.

 

Je kunt Yin Yoga beoefenen om balans te vinden naast elke actieve vorm van beweging, zoals bv.: fitness, sport of een dynamische vorm van yoga. Je kunt het ook beoefenen als balans naast een langdurige eenzijdige fysieke belasting.

 

 Yin Yoga heeft alles te maken met Mindfulness. Het zijn in het moment, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel. Dat betekent ook dat je jezelf en de rek (discomfort) tegen kunt gaan komen in de houdingen. Dit zien wij als een kado, om dat je de kans krijgt om hierin ruimte te gaan maken op een manier die alles helemaal laat zijn zoals het is, zonder dwang, zonder te moeten veranderen. Alleen aanwezig zijn, in alle rust aanwezig zijn...